Saláty znali už staří Řekové a Římané v prvním století. V restauracích se začaly objevovat až začátkem 20. století v USA.
Zvěřinový salát
Máte chuť na salát? Připravte si doma zvěřinový salát podle šéfkuchaře Jaroslava Sapíka.
Sdílet recept na Facebooku
Poslat recept e-mailem
Suroviny
- 500 g zvěřiny maso z ořezu
- kořenová zelenina
- 2 kusy cibule
- 4 kusy sterillovaných okurek
- 2 kusy sterilovaných kapií
- 50 g sterilovaných žampiónů krájené na plátky
- 1 lžíce kečupu
- olej
- 1 lžíce hořčice
- nové koření, celý pepř, bobkový list
- sůl, mletý pepř, špetka chilli
Postup
- Zvěřinu uvaříme spolu s kořenovou zeleninou a kořením do měkka.
- Po vychladnutí nakrájíme na tenké plátky.
- Přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka, okurky na nudličky, kapie a žampiony.
- Přidáme kečup, hořčici, olej a promícháme.
- Dochutíme solí, pepřem a chilli.
Poznámky
Necháme odležet v lednici do druhého dne.
Podáváme s pečivem.
Podáváme s pečivem.
Nutrition
Kalorie: 936kcalCarbohydrates: 67.57gProtein: 73.95gFat: 17.71gSaturated Fat: 5.44gPolyunsaturated Fat: 0.6gMonounsaturated Fat: 3.25gTrans Fat: 0.3gCholesterol: 0.42mgSodium: 7.35mgFiber: 19.37gSugar: 45.61gCalcium: 76.15mg