Zvěřinové klobásky

Připravte si v pohodlí domova vynikající zvěřinové klobásky.

Zvěřinové klobásky

Dejte šanci domácím zvěřinovým klobáskám. Uvidíte, že si je zamilujete.
1.343 hlasy
Sdílet recept na Facebooku
Chod Hlavní chod
Zvěřina Jelení, Kančí
Porcí 4
Kalorie 5003 kcal

Suroviny
  

  • 1 kg jeleního ořezu
  • 2 kg kančího ořezu
  • 0,6 kg vepřové kůže z boku
  • zvěřinový vývar
  • česnek
  • sůl, pepř, kmín, mleté nové koření, majoránka
  • vepřová střeva

Postup

  • Ořez z jelena a divočáka nakrájíme na kostky 1,5 cm velké.
  • Prosolíme promícháme a necháme dva dny proležet v lednici.
  • Po proležení masa umeleme najemno kůže z vepřových boků, které přidáme k naloženému nakrájenému masu.
  • Přilijeme vlažný zvěřinový vývar, ve kterém jsme rozmíchali pepř, kmín, mleté nové koření, majoránku a třený česnek.
  • Směs dobře promícháme.
  • Narážečkou naplníme do vepřových střev.
  • Udíme v předem vyhřáté udírně.

Poznámky

Podáváme s hořčicí, křenem a pečivem. 

Nutrition

Kalorie: 5003kcalCarbohydrates: 17.3gProtein: 718.84gFat: 229.48gSaturated Fat: 61.61gPolyunsaturated Fat: 16.31gMonounsaturated Fat: 67gCholesterol: 0.85mgFiber: 0.2gCalcium: 72.6mg
Recept připravil Jaroslav Sapík.

Odpovědět na nabídku zvěřiny

Scroll to Top