Připravte si v pohodlí domova vynikající zvěřinové klobásky.
Zvěřinové klobásky
Dejte šanci domácím zvěřinovým klobáskám. Uvidíte, že si je zamilujete.
Sdílet recept na Facebooku
Poslat recept e-mailem
Suroviny
- 1 kg jeleního ořezu
- 2 kg kančího ořezu
- 0,6 kg vepřové kůže z boku
- zvěřinový vývar
- česnek
- sůl, pepř, kmín, mleté nové koření, majoránka
- vepřová střeva
Postup
- Ořez z jelena a divočáka nakrájíme na kostky 1,5 cm velké.
- Prosolíme promícháme a necháme dva dny proležet v lednici.
- Po proležení masa umeleme najemno kůže z vepřových boků, které přidáme k naloženému nakrájenému masu.
- Přilijeme vlažný zvěřinový vývar, ve kterém jsme rozmíchali pepř, kmín, mleté nové koření, majoránku a třený česnek.
- Směs dobře promícháme.
- Narážečkou naplníme do vepřových střev.
- Udíme v předem vyhřáté udírně.
Poznámky
Podáváme s hořčicí, křenem a pečivem.
Nutrition
Kalorie: 5003kcalCarbohydrates: 17.3gProtein: 718.84gFat: 229.48gSaturated Fat: 61.61gPolyunsaturated Fat: 16.31gMonounsaturated Fat: 67gCholesterol: 0.85mgFiber: 0.2gCalcium: 72.6mg