Zajíc na smetaně s žemlovými knedlíky a divokými brusinkami
Sdílet recept na Facebooku Poslat recept e-mailemSuroviny
Zajíc
- 4 zaječí stehna
- 150 g slaniny na prošpikování
- olej
- sůl. mletý pepř
Omáčka
- 1 lžíce krupicového cukru
- ½ lžíce plnotučné hořčice
- 2 mrkve
- 1 petžel
- kousek celeru
- 1 cibule
- 2 dl bílého vína
- 3 dl vývaru
- 3 dl smetany ke šlehání
- 100 g slaniny na kostičky
- 2 citrony
- brusinky
- ocet
- pepř, sůl, tymián
- divoké koření celý pepř, nové koření, bobkový list
Postup
- Maso prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a opečeme zprudka na oleji ze všech stran.
- Na výpeku orestujeme nakrájenou zeleninu.
- Přidáme cibuli, cukr, hořčici a dál restujeme.
- Po chvilce přilijeme ocet a víno, přidáme tymián, divoké koření a tři kolečka citronu.
- Vlijeme vývar a vložíme opečená prošpikovaná stehna zajíce.
- Dusíme, až je maso měkké a jde od kosti.
- Maso ze základu vyndáme, přilijeme smetanu, šťávu z jednoho citronu a dochutíme.
Omáčka
- Omáčku se zeleninou propasírujeme.
- Slaninu nakrájíme na kostičky, necháme zesklovatět a s nastrouhanou kůrou z půlky citronu přidáme do hotové omáčky.
Poznámky
Podáváme s žemlovými knedlíky a divokými brusinkami.
Nutrition
Kalorie: 2698kcalCarbohydrates: 76.9gProtein: 132.21gFat: 194.25gSaturated Fat: 59.86gPolyunsaturated Fat: 6.33gMonounsaturated Fat: 2.99gCholesterol: 0.11mgFiber: 17.08gSugar: 48.11gCalcium: 214.23mg