Zaječí stehno na houbových raviolách se smrži a zeleným chřestem
Sdílet recept na Facebooku Poslat recept e-mailemSuroviny
Zaječí stehno
- 2 zaječí stehýnka
- 1 l zvěřinového vývaru
- 100 g kořenové zeleniny
- 50 g šalotky
- 50 g špeku
- 8 ks smržů
- 1 svazek zeleného hřestu
- 100 g dýně
- mrkev
Houbové ravioly
- 100 g hladké mouky
- 3 žloutky
- 200 g hub
- 100 g ricotty
- 100 g másla
- olivový olej
- sůl, tymián
Postup
Zaječí stehna
- Zaječí stehna vyksotíme a rozdělíme na kousky, které prošpikujeme, okořeníme a opečeme.
- Na výpeku po stehnech orestujeme zeleninu se šalotkou.
- Zalijeme vývarem, vložíme opečené kousky a necháme dusit doměkka.
- Potom si připravíme chřest, dýni a mrkev dozdobení raviol.
Houbové ravioly
- Hladkou mouku se žloutky a kapkou olivové oleje propracujeme v hladké těsto a necháme hodinu odpočinout.
- Houby orestujeme na olivovém oleji s tymiánem.
- Poté je osolíme, rozmixujeme a promícháme s ricottou.
- Takto připravenou směsí plníme těsto do tvaru raviol.
- Uvařené ravioly vložíme do vyšlehaného vývaru ze zajíců a másla.
Nutrition
Kalorie: 2622kcalCarbohydrates: 120.06gProtein: 143.92gFat: 173.04gSaturated Fat: 55.1gPolyunsaturated Fat: 5.88gMonounsaturated Fat: 23.8gTrans Fat: 1.67gCholesterol: 0.86mgFiber: 17.85gSugar: 15.41gCalcium: 173.75mg