Vrátit se zpět
Vytisknout
Tisknout obrázek receptu
–
+
porcí
Daňčí guláš s houbami a bramborové křapáče
Poctivý zvěřinový guláš spolu s bramborovými křapáčemi musíte vyzkoušet. Jedná se o pokrm, který Vás zasytí a přitom si náramně pochutnáte.
5
z 1 hlas
Sdílet recept na Facebooku
Poslat recept e-mailem
Vytisknout recept
Chod
Hlavní chod
Zvěřina
Daňčí
Porcí
4
Suroviny
1×
2×
3×
Daňčí guláš s houbami
500
g
daňčí plece
100
g
sádla
2
střední cibule
5
stroužků
česneku
2
lžíce
sladké sypké papriky
2
lžíce
rajčatového protlaku
3
dl
masového vývaru
50
g
hub
sůl, pepř a kmín
Havlíčkova klobása se švestkou z Třebíče
Bramborové křapáče
4
větší brambory
1
lžíce
hrubé mouky
1-2
stroužky
česneku
1
vejce
Podestýlková vejce ZEPHYR z farmy Poustka
Postup
Daňčí guláš s houbami
Do cibulového základu přidáme kmín, utřený česnek, sůl, pepř, papriku a protlak.
Vložíme na kostky nakrájené daňčí maso, přidáme masový vývar a dusíme do měkka.
Guláš můžeme lehce zahusit jíškou.
Nakonec přidáme majoránku a na sádle orestované na plátky nakrájené houby.
Pro zpestření chuti vložíme opečený špalíček klobásy, který vložíme na hotový guláš.
Bramborové křapáče
Do nastrouhaných syrových brambor přidáme trochu utřeného česneku, sůl, majoránku, vejce a hrubou mouku.
Na rozpáleném oleji smažíme do zlatova křapáče.
Poznámky
Vychutnejte si poctivý domácí daňčí guláš s výbornými do zlatova smaženými křapáčemi.
Recept připravil Jaroslav Sapík.