Vrátit se zpět
Vytisknout
Tisknout obrázek receptu
–
+
porcí
Srnčí guláš
Recept na snadný, ale dokonalý srnčí guláš, který si šéfkuchař Jaroslav Sapík osobně dovezl přímo z Maďarska
4.29
z
14
hlasy
Sdílet recept na Facebooku
Poslat recept e-mailem
Vytisknout recept
Chod
Hlavní chod
Zvěřina
Srnčí
Porcí
4
Suroviny
1×
2×
3×
800
g
srnčího masa
200
g
slaniny
nakrájené na kostičky
2
lžíce
mleté papriky
1
lžička
kmínu
2
lžíce
rajského protlaku
2
lžíce
sádla
6
stroužků
česneku
4
dl
červeného vína
kvalitního
2
lžičky
majoránky
2
krajíce
chleba
bez kůrky, na zahuštění
sůl
mletý pepř
zvěřinový vývar
Postup
Maso nakrájíme na kostky a se všemi surovinami smícháme v míse.
Vložíme do vymazaného pekáčku a dáme péci do trouby při teplotě 180 °C.
Občas podlijeme zvěřinovým vývarem a vínem, až je maso měkké.
Poté zahustíme chlebem (bez kůrky) a necháme ještě chvilku provařit.
Při podávání můžeme guláš ozdobit např. opečenou houbou.
Video
Poznámky
Podáváme s pečivem, nebo knedlíkem.
Recept připravil Jaroslav Sapík.