Vrátit se zpět
Vytisknout
Tisknout obrázek receptu
–
+
porcí
Pečený divočák
Na snadnou pečínku z divočáka zužitkujete všechno maso, které se nehodí na lepší minutkové úpravy.
4.37
z
36
hlasy
Sdílet recept na Facebooku
Poslat recept e-mailem
Vytisknout recept
Chod
Hlavní chod
Zvěřina
Kančí
Porcí
4
Suroviny
1×
2×
3×
Kančí hřbet, žebra, krkovičku
300
g
slaniny
1
ks
česneku
3
ks
cibule
2
ks
mrkve
150
g
sádla
sůl
bobkový list
celý pepř
zvěřinový vývar
Postup
Maso nakrájíme na větší kousky i s kostmi, osolíme a vložíme na sádlem vymazaný plech.
Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, drcený česnek, nakrájenou mrkev, bobkový list, celý pepř a vložíme do rozehřáté trouby.
Pečeme při teplotě 180°C, až je maso měkké a má zlatou barvu. Občas podlijeme zvěřinovým vývarem.
Video
Poznámky
Podáváme s chlebem, knedlíkem, špenátem, zelím.
Recept připravili Jaroslav a Pavel Sapíkovi.