Vyzkoušejte si doma myslivci nejvíce doporučovaný tatarák z jelena siky.
Tatarák ze siky
Zvěřina z jelena siky je myslivci považována za nejchutnější. Tatarák z ní je velice oblíbený.
Sdílet recept na Facebooku
Poslat recept e-mailem
Suroviny
- 600 g sičí svíčkové
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička sladké mleté papriky
- špetka pálivé mleté papriky
- 1 lžička plnotučné horčice
- sůl, pepř
- worcestrová omáčka
Postup
- Maso důkladně očistíme a dáme asi na hodinu do mrazáku.
- Až se na mase začnou tvořit drobné krystalky a bude ztuhlé (ne zmrzlé), dvakrát ho semeleme na jemné šajbě.
- Přidáme kečup, papriku, olej, horčici, osolíme, opepříme a lehce kápneme worcester.
- Zvlášť si připravíme do mističek najemno nakrájenou cibuli, sterilovanou okurku, najemno krájenou čerstvou papriku.
- Tím si může každý dle chuti tatarák ještě dochutit.
Video
Poznámky
Zvlášť si můžete do mističek připravit najemno nakrájenou cibuli, sterilovanou okurku, najemno krájenou čerstvou papriku.
Tím si může každý dle chuti tatarák ještě dochutit.
Podáváme s česnekovou topinkou opečenou na oleji, nebo na sucho v toastovači.
Zkuste tatarák i z jiné části, nejen ze svíčkové. Hodí se i jiný kus hřbetu či kýta.
Nutrition
Kalorie: 791kcalCarbohydrates: 9.81gProtein: 121.78gFat: 29.35gSaturated Fat: 1.15gPolyunsaturated Fat: 5.9gMonounsaturated Fat: 2.978gCholesterol: 0.51mgFiber: 1.428gSugar: 8.04g