Srnčí játra po židovsku

Srnčí játra po židovsku

Vyzkoušejte tuto rychlovku, která Vás ohromí.
5 z 1 hlas
Sdílet recept na Facebooku
Chod Hlavní chod
Zvěřina Srnčí
Porcí 4
Kalorie 3270 kcal

Suroviny
  

  • 600 g srnčích jater
  • 100 g špeku
  • 2 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • olej
  • 1 lžíce sádla
  • sůl. pepř. majoránka
  • 1 lžíce protlaku
  • 1 lžička worcestrové omáčky

Postup

  • Špek nakrájíme na kostičky a na sádle zlehka vyškvaříme.
  • Přidáme na lodičky nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět.
  • Poté vložíme játra, která jsme nakrájeli na širší nudličky.
  • Chvilku restujeme, játra ale musí uvnitř zůstat růžová.
  • Přidáme lžičku protlaku, rozetřený česnek, sůl, mletý pepř, majoránku, a nakonec dochutíme worcesterem.

Poznámky

Podáváme s česnekovou topinkou. 

Nutrition

Kalorie: 3270kcalCarbohydrates: 134.07gProtein: 38.58gFat: 288.52gSaturated Fat: 145.65gPolyunsaturated Fat: 5.718gMonounsaturated Fat: 10.77gCholesterol: 0.93mgSodium: 0.59mgFiber: 8.5gSugar: 24.66gCalcium: 55.6mg
Recept připravil Jaroslav Sapík.

Odpovědět na nabídku zvěřiny

Scroll to Top