Srnčí játra po židovsku
Vyzkoušejte tuto rychlovku, která Vás ohromí.
Sdílet recept na Facebooku
Poslat recept e-mailem
Suroviny
- 600 g srnčích jater
- 100 g špeku
- 2 ks cibule
- 4 stroužky česneku
- olej
- 1 lžíce sádla
- sůl. pepř. majoránka
- 1 lžíce protlaku
- 1 lžička worcestrové omáčky
Postup
- Špek nakrájíme na kostičky a na sádle zlehka vyškvaříme.
- Přidáme na lodičky nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět.
- Poté vložíme játra, která jsme nakrájeli na širší nudličky.
- Chvilku restujeme, játra ale musí uvnitř zůstat růžová.
- Přidáme lžičku protlaku, rozetřený česnek, sůl, mletý pepř, majoránku, a nakonec dochutíme worcesterem.
Poznámky
Podáváme s česnekovou topinkou.
Nutrition
Kalorie: 3270kcalCarbohydrates: 134.07gProtein: 38.58gFat: 288.52gSaturated Fat: 145.65gPolyunsaturated Fat: 5.718gMonounsaturated Fat: 10.77gCholesterol: 0.93mgSodium: 0.59mgFiber: 8.5gSugar: 24.66gCalcium: 55.6mg