Recept na tento jednoduchý, ale geniálně dobrý si šéfkuchař Jaroslav Sapík přivezl přímo z Maďarska. Všechny suroviny se smíchají v míse a guláš se peče v troubě.
Srnčí guláš
Recept na snadný, ale dokonalý srnčí guláš, který si šéfkuchař Jaroslav Sapík osobně dovezl přímo z Maďarska
Sdílet recept na Facebooku
Poslat recept e-mailem
Suroviny
- 800 g srnčího masa
- 200 g slaniny nakrájené na kostičky
- 2 lžíce mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- 2 lžíce rajského protlaku
- 2 lžíce sádla
- 6 stroužků česneku
- 4 dl červeného vína kvalitního
- 2 lžičky majoránky
- 2 krajíce chleba bez kůrky, na zahuštění
- sůl
- mletý pepř
- zvěřinový vývar
Postup
- Maso nakrájíme na kostky a se všemi surovinami smícháme v míse.
- Vložíme do vymazaného pekáčku a dáme péci do trouby při teplotě 180 °C.
- Občas podlijeme zvěřinovým vývarem a vínem, až je maso měkké.
- Poté zahustíme chlebem (bez kůrky) a necháme ještě chvilku provařit.
- Při podávání můžeme guláš ozdobit např. opečenou houbou.
Video
Poznámky
Podáváme s pečivem, nebo knedlíkem.