Medailonky z jelena siky s portskou omáčkou, bramborovými nočky a mladou zeleninou
Sdílet recept na Facebooku Poslat recept e-mailemSuroviny
Medailonky
- 800 g hřbetu jelena siky
- olej
- sůl, pepř, jalovec, tymián
Portská omáčka
- 1 šalotka
- 2 dl portského vína
- 1 citron
- 1 pomeranč
- 2 lžíce masového fondu
- sůl, pepř, tymián
Postup
Medailonky
- Maso nakrájíme na medailonky.
- Rukou poklepeme, opepříme, osolíme a na pár hodin naložíme do oleje spolu s pár kuličkami jalovce a snítkami tymiánu.
- Necháme odležet při pokojové teplotě.
- Medailonky zprudka opečeme z obou stran a odložíme na teplo, aby maso uvnitř došlo.
- Mělo by zůstat růžové, ale ne krvavé. To se u zvěřiny nedoporučuje.
- Podáváme s bramborovými nočky, mladou zeleninkou a portskou omáčkou.
Portská omáčka
- Šalotku nakrájíme najemno. Povaříme ji v portském víně, do kterého přidáme tymián, nakrájenou dužninu z citronu a pomeranče a nastrouhanou kůru.
- Přidáme masový fond, sůl, pepř a necháme omáčku zredukovat.
- Nakonec přecedíme.
Nutrition
Kalorie: 1116kcalCarbohydrates: 29.71gProtein: 164.05gFat: 35.06gSaturated Fat: 1.29gPolyunsaturated Fat: 6.02gMonounsaturated Fat: 3.05gCholesterol: 0.68mgFiber: 8.14gSugar: 16.73gCalcium: 106.02mg