Nevíte, co si počít se zvěřinou, která se nehodí na minutkové úpravy? Není nic jednoduššího, než ji upéct. Podívejte se, jak pečínku z kance připravují Jaroslav a Pavel Sapíkovi.
Pečený divočák
Na snadnou pečínku z divočáka zužitkujete všechno maso, které se nehodí na lepší minutkové úpravy.
Sdílet recept na Facebooku
Poslat recept e-mailem
Suroviny
- Kančí hřbet, žebra, krkovičku
- 300 g slaniny
- 1 ks česneku
- 3 ks cibule
- 2 ks mrkve
- 150 g sádla
- sůl
- bobkový list
- celý pepř
- zvěřinový vývar
Postup
- Maso nakrájíme na větší kousky i s kostmi, osolíme a vložíme na sádlem vymazaný plech.
- Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, drcený česnek, nakrájenou mrkev, bobkový list, celý pepř a vložíme do rozehřáté trouby.
- Pečeme při teplotě 180°C, až je maso měkké a má zlatou barvu. Občas podlijeme zvěřinovým vývarem.
Video
Poznámky
Podáváme s chlebem, knedlíkem, špenátem, zelím.