Pečené selátko

Pečený divočák

Nevíte, co si počít se zvěřinou, která se nehodí na minutkové úpravy? Není nic jednoduššího, než ji upéct. Podívejte se, jak pečínku z kance připravují Jaroslav a Pavel Sapíkovi.

Pečené selátko

Pečený divočák

Na snadnou pečínku z divočáka zužitkujete všechno maso, které se nehodí na lepší minutkové úpravy.
4.3733 hlasy
Sdílet recept na Facebooku
Chod Hlavní chod
Zvěřina Kančí
Porcí 4

Suroviny
  

  • Kančí hřbet, žebra, krkovičku
  • 300 g slaniny
  • 1 ks česneku
  • 3 ks cibule
  • 2 ks mrkve
  • 150 g sádla
  • sůl
  • bobkový list
  • celý pepř
  • zvěřinový vývar

Postup

  • Maso nakrájíme na větší kousky i s kostmi, osolíme a vložíme na sádlem vymazaný plech.
  • Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, drcený česnek, nakrájenou mrkev, bobkový list, celý pepř a vložíme do rozehřáté trouby.
  • Pečeme při teplotě 180°C, až je maso měkké a má zlatou barvu. Občas podlijeme zvěřinovým vývarem.

Video

Poznámky

Podáváme s chlebem, knedlíkem, špenátem, zelím.
Recept připravili Jaroslav a Pavel Sapíkovi.

Odpovědět na nabídku zvěřiny

Scroll to Top