Myslivecká paštika s lesními plody

Paštiky se servírují studené i teplé, nejlépe chutnají pár dní odleželé v chladu.

Myslivecká paštika s lesními plody

Ochutnali jste už někdy domácí paštiku? Vyzkoušejte si naši mysliveckou paštiku s lesními plody podle šéfkuchaře Jaroslava Sapíka.
No ratings yet
Sdílet recept na Facebooku
Chod Hlavní chod
Porcí 4
Kalorie 3363 kcal

Suroviny
  

  • 350 g zvěřiny maso z ořezu
  • 150 g vepřového masa bok
  • 100 ml smetany
  • 2 ks vejce
  • 1 lžíce sušeného mléka
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks cibule najemno nakrájená
  • 250 g vyššího špeku
  • sůl, paštikové koření ve hmoždíři drcené nové koření, bobkový list, hřebíček, celý pepř a hrubá sůl
  • maliny, ostružiny, jeřabiny

Postup

  • Zvěřinu a vepřové maso najemno pomeleme a důkladně promícháme.
  • Přidáme smetanu, vejce. sušené mléko a lehce osolíme a opepříme.
  • Na másle osmažíme cibulku dozlatova.
  • Formu vyložíme tence krájenými plátky špeku a vlijeme paštikovou směs.
  • Formu uzavřeme, zatížíme a dáme ve vodní lázni do trouby vyhřáté na 120 °C na 30 minut.
  • Poté troubu stáhneme na 85 °C a necháme v troubě péct ještě 30 minut.
  • Po vyndání z trouby necháme paštiku vychladnout, a nakonec ji uschováme do lednice.
  • Podáváme až druhý den, když nám paštika pěkně zatuhne a bude se dobře krájet.

Nutrition

Kalorie: 3363kcalCarbohydrates: 19.02gProtein: 107.76gFat: 303.9gSaturated Fat: 108.49gPolyunsaturated Fat: 2.38gMonounsaturated Fat: 7.39gTrans Fat: 0.42gCholesterol: 0.95mgSodium: 0.54mgFiber: 1.8gSugar: 9.91gCalcium: 232.81mg
Recept připravil Jaroslav Sapík.

Odpovědět na nabídku zvěřiny

Scroll to Top