Paštiky se servírují studené i teplé, nejlépe chutnají pár dní odleželé v chladu.
Myslivecká paštika s lesními plody
Ochutnali jste už někdy domácí paštiku? Vyzkoušejte si naši mysliveckou paštiku s lesními plody podle šéfkuchaře Jaroslava Sapíka.
Sdílet recept na Facebooku
Poslat recept e-mailem
Suroviny
- 350 g zvěřiny maso z ořezu
- 150 g vepřového masa bok
- 100 ml smetany
- 2 ks vejce
- 1 lžíce sušeného mléka
- 1 lžíce másla
- 1 ks cibule najemno nakrájená
- 250 g vyššího špeku
- sůl, paštikové koření ve hmoždíři drcené nové koření, bobkový list, hřebíček, celý pepř a hrubá sůl
- maliny, ostružiny, jeřabiny
Postup
- Zvěřinu a vepřové maso najemno pomeleme a důkladně promícháme.
- Přidáme smetanu, vejce. sušené mléko a lehce osolíme a opepříme.
- Na másle osmažíme cibulku dozlatova.
- Formu vyložíme tence krájenými plátky špeku a vlijeme paštikovou směs.
- Formu uzavřeme, zatížíme a dáme ve vodní lázni do trouby vyhřáté na 120 °C na 30 minut.
- Poté troubu stáhneme na 85 °C a necháme v troubě péct ještě 30 minut.
- Po vyndání z trouby necháme paštiku vychladnout, a nakonec ji uschováme do lednice.
- Podáváme až druhý den, když nám paštika pěkně zatuhne a bude se dobře krájet.
Nutrition
Kalorie: 3363kcalCarbohydrates: 19.02gProtein: 107.76gFat: 303.9gSaturated Fat: 108.49gPolyunsaturated Fat: 2.38gMonounsaturated Fat: 7.39gTrans Fat: 0.42gCholesterol: 0.95mgSodium: 0.54mgFiber: 1.8gSugar: 9.91gCalcium: 232.81mg