Muflon na madeiře

Připravte si podle šéfkuchařů Jaroslava a Pavla Sapíka recept na muflona.

Muflon na madeiře

Muflon je jediným volně žijícím druhem ovce v české přírodě. Ozdobou hlav beranů jsou rohy, myslivci jím říkají toulce. Osm z deseti vůbec nejlepším mufloních trofejí na světě pochází z ČR.
No ratings yet
Sdílet recept na Facebooku
Chod Hlavní chod
Zvěřina Mufloní
Porcí 4
Kalorie 1340 kcal

Suroviny
  

  • 600 g mufloní kýty
  • kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
  • 1 ks cibule
  • celý pepř, nové koření, bobkový list
  • sůl
  • olej
  • 1 lžíce protlaku
  • 1 lžíce povidel
  • 2 dl vína madeira (portského vína)

Postup

  • Maso v ksue osolíme a opečeme ze všech stran.
  • Zeleninu nakrájíme na malé kostky a přidáme s kořením do kastrolku.
  • Zalijeme 2 dl vody a dusíme do měkka.
  • Poté maso vyjmeme a do šťávy přidáme 1 lžíci protlaku, 1 lžíci povidel a 2 dl vína.
  • Provaříme a propasírujeme.

Nutrition

Kalorie: 1340kcalCarbohydrates: 59.19gProtein: 149.27gFat: 31.71gSaturated Fat: 12.22gPolyunsaturated Fat: 6.79gMonounsaturated Fat: 12.18gSodium: 1.24mgFiber: 6.4gSugar: 39.22gCalcium: 25.58mg
Recept připravil Jaroslav Sapík.

Odpovědět na nabídku zvěřiny

Scroll to Top