Připravte si podle šéfkuchařů Jaroslava a Pavla Sapíka recept na muflona.
Muflon na madeiře
Muflon je jediným volně žijícím druhem ovce v české přírodě. Ozdobou hlav beranů jsou rohy, myslivci jím říkají toulce. Osm z deseti vůbec nejlepším mufloních trofejí na světě pochází z ČR.
Sdílet recept na Facebooku
Poslat recept e-mailem
Suroviny
- 600 g mufloní kýty
- kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
- 1 ks cibule
- celý pepř, nové koření, bobkový list
- sůl
- olej
- 1 lžíce protlaku
- 1 lžíce povidel
- 2 dl vína madeira (portského vína)
Postup
- Maso v ksue osolíme a opečeme ze všech stran.
- Zeleninu nakrájíme na malé kostky a přidáme s kořením do kastrolku.
- Zalijeme 2 dl vody a dusíme do měkka.
- Poté maso vyjmeme a do šťávy přidáme 1 lžíci protlaku, 1 lžíci povidel a 2 dl vína.
- Provaříme a propasírujeme.
Nutrition
Kalorie: 1340kcalCarbohydrates: 59.19gProtein: 149.27gFat: 31.71gSaturated Fat: 12.22gPolyunsaturated Fat: 6.79gMonounsaturated Fat: 12.18gSodium: 1.24mgFiber: 6.4gSugar: 39.22gCalcium: 25.58mg