Selátko a voňavé podzimní houby. Není nic snazšího, než vše spojit do rychlého a výtečného ragú. Třetí epizoda seriálu Zvěřiny se nebojíme. Účinkují šéfkuchaři Jaroslav Sapík (restaurace U Sapíků Klokočná) a Pavel Sapík (restaurace Terasa U Zlaté studně Praha).
Kančí ragú na houbách
Jednoduché ragú z divočáka a hřibů podle Jaroslava a Pavla Sapíkových
Sdílet recept na Facebooku
Poslat recept e-mailem
Suroviny
- 800 g kančího masa
- 200 g špeku
- 2 ks cibule
- 100 g sušených hub
- 100 g čerstvých hub
- 1 dl bílého vína dobré kvality
- 1 dl smetany ke šlehání (alespoň 31%)
- 2 lžíce sádla
- 6 kuliček jalovce
- zvěřinový vývar
- divoké koření bobkový list, celý pepř, nové koření
- pepř
- sůl
Postup
- Na sádlo dáme nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu a s přidaným jalovcem a bobkovým listem orestujeme do zlatova.
- Maso nakrájíme na menší kousky, posolíme, opepříme, vložíme do cibulovo-slaninového základu a orestujeme.
- Přilijeme víno a necháme vyrestovat.
- Podlijeme zvěřinovým vývarem, vložíme sušené houby a přidáme divoké koření v látkovém sáčku.
- Dusíme, až je maso měkké.
- Čerstvé houby nakrájíme na kousky a na sádle orestujeme tak, aby byly pevné na skus. Takto upravené houby posypeme na kančí ragú.
- Sáček s kořením vyndáme a zjemníme ragú smetanou.
Video
Poznámky
Podáváme s karlovarským knedlíkem.