Víte, co je to kančí perkelt?
Kančí perkelt
Perkelt je pokrm z masa, který pochází z Maďarska.
Sdílet recept na Facebooku
Poslat recept e-mailem
Suroviny
- 600 g kančí plece
- 100 g slaniny
- 1 ks cibule
- 2 ks papriky
- 2 ks rajčata
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce protlaku
- 1 lžička mleté sladké papriky
- olej, sůl
Postup
- Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme.
- Cibuli a slaninu také nakrájíme na malé kostičky.
- Na rozpálený tuk nasypeme slaninu a cibuli.
- Po chvilce, až cibule zesklovatí a slanina se částečně rozškvaří, přidáme maso.
- Opět chvilku restujeme.
- Poté přidáme mletou papriku, protlak, zalijeme trochou vody, nebo masovým vývarem a dusíme, až je maso skoro měkké.
- Rajčata nakrájíme na kousky, papriky na nudličky, utřeme česnek a vše přidáme k masu.
- Můžeme přidat trochu pálivé papriky.
- Chvilku povaříme.
- Šťávu necháme přírodní, nebo můžeme zahustit jíškou.
Poznámky
Podáváme například s noky.
Nutrition
Kalorie: 1580kcalCarbohydrates: 33.34gProtein: 158.38gFat: 89.31gSaturated Fat: 15.92gPolyunsaturated Fat: 3.27gMonounsaturated Fat: 1.53gSodium: 1.94mgFiber: 10.74gSugar: 21.07gCalcium: 28.7mg