Strašili vás někdy tím, že připravit zvěřinu je náročné? Nemusí být, nemáte se čeho bát. Zkuste třeba srnčí plecko se zelím podle Karla Koláře.
Jednoduché srnčí plecko se zelím
Srnčí plecko, žádné starosti s vykosťováním, jednoduchá příprava.
Sdílet recept na Facebooku
Poslat recept e-mailem
Suroviny
- 2 ks srnčího plecka
- 1 dl oleje
- ⅓ kostky másla
- 1 kg kysaného zelí
- 3 stroužky česneku nebo odpovídající množství medvědího česneku
- sůl
Postup
- Srnčí plecko (nebo dvě) nevykosťujeme!
- Vložíme do pekáče, pokapeme olejem a poklademe plátky másla. Velice obezřetně osolíme. Vyklopíme na to cca 1 kg kysaného zelí.
- Dusíme, až půjde masíčko od kosti. Dle chuti přidáme něco málo medvědího nebo obyčejného česneku. Pak už jen opatrně prohřejeme. S česnekem opatrně, abychom to nepřehnali a nepřerazili náramnou chuť masíčka.
Poznámky
Jako přílohu doporučuji brambory.