Houbová polévka s bažantími knedlíčky
Máte rádi houby i zvěřinu? Tak to je tento recept přímo pro Vás. Připravte si polévku v čerstvých hub s bažantími knedlíčky.
Sdílet recept na Facebooku
Poslat recept e-mailem
Suroviny
Polévka
- 2 ks šalotky
- 300 g hub (čerstvých)
- hladká mouka
- 3 dl zeleninového vývaru
- 2 dl smetany
- olej
- česnek
- sůl, bílý pepř
Bažantí knedlíčky
- 50 g bažantích prsíček
- 5 cl smetany
- 2 lžíce sušeného mléka
- pražené lískové oříšky
- sůl, bílý pepř
Postup
- Na oleji orestujeme nakrájenou šalotkudozlatova.
- Přidáme česnek, a houby a restujeme, až se voda zhub odpaří.
- Poté vše lehce zaprášíme hladkou moukou.
- Zalijeme vývarem a provaříme.
- Polévku vymixujeme a přilijeme smetanu.
- Dochutíme solí a pepřem.
Bažantí knedlíčky
- Prsíčka umeleme najemno, přidáme sušené mléko, smetanu, sůl, pepř a vyšleháme.
- Tvoříme malé knedlíčky, které uvařímenejlépe v zeleninovém vývaru – pro lepší chuť.
Poznámky
Jako vložku do polévky dáme bažantí knedlíčky obalené v pražených lískových oříškách
Nutrition
Kalorie: 935kcalCarbohydrates: 178.91gProtein: 33.75gFat: 62.11gSaturated Fat: 21.5gPolyunsaturated Fat: 1.23gMonounsaturated Fat: 6.96gTrans Fat: 0.6gCholesterol: 0.12mgSodium: 8.36mgFiber: 8.36gSugar: 19.96gCalcium: 267.77mg