Grilujete rádi? Doporučujeme Vás vyzkoušet tyto famózní grilovaná bažantí prsíčka.
Grilovaná bažantí prsíčka s ostružinovou omáčkou a krupicovými noky
Využijte letní sezónu naplno a připravte si na grilu grilovaná bažantí prsíčka. Doplnit je můžete o ostružinovou omáčku a krupicové noky.
Sdílet recept na Facebooku
Poslat recept e-mailem
Suroviny
Grilovaná bažantí prsíčka
- 8 ks bažantích prsíček
- 50 g slaniny
- sůl, pepř, šalvěj
- olej
Ostružinová omáčka
- 1 sklenka ostružinové marmelády
- 1 dl červeného vína
- 5 cl griotky
- 1 lžička citrónové šťávy
- skořice, hřebíček
- 50 g čerstvých nebo mražených ostružin
Krupicové noky
- 200 g krupice
- 200 ml mléka
- 2 ks vejce
- 1 lžíce másla
- sůl
Postup
Grilovaná bažantí prsíčka
- Prsa prošpikujeme, osolíme a dáme do misky s olejem a pár snítkami šalvěje, která maso hezky provoní.
- Necháme hodinu odležet.
- Mezitím si připravíme ostružinovou omáčku a krupicové noky.
- Prsa ogrilujeme.
Ostružinová omáčka
- Do hrnku dáme ostružinovou marmeládu. červené víno a griotku.
- Přidáme skořici a hřebíček v plátěném sáčku. který celý po ovonění vyjmeme.
- Vaříme, až se nám marmeláda rozpustí.
- Poté přidáme čerstvé ostružiny.
Krupicové noky
- Mléko přivedeme k varu.
- Přidáme máslo a za stálého míchání vsypeme krupici.
- Vaříme, až bude kaše hustá.
- Necháme vychladnout.
- Vmícháme vejce a dvěma lžícemi tvoříme noky, které vhodíme do osolené vroucí vody a vaříme asi 5 minut.
Video
Nutrition
Kalorie: 3226kcalCarbohydrates: 299.31gProtein: 245.26gFat: 90.39gSaturated Fat: 23.718gPolyunsaturated Fat: 3.768gMonounsaturated Fat: 17.37gTrans Fat: 1.15gCholesterol: 0.52mgSodium: 0.94mgFiber: 7.59gSugar: 13.47gCalcium: 391.05mg