Daňčí stroganov stojí určitě za vyzkoušení. Můžete si ho připravit v pohodlí domova například s bylinkovými knedlíčky.
Daňčí stroganov s bylinkovými knedlíčky
Pověst říká, že (hovězí) stroganov pojmenoval po svém zaměstnvateli hraběti Pavlu Alexandroviči Stroganovi jeho francouzský kuchař na počest vítězství v kuchařské soutěži v roce 1891. Nejspíš to ale není pravda. Pokrm má základ ve starších ruských jídlech.
Sdílet recept na Facebooku
Poslat recept e-mailem
Suroviny
- 600 g vykoštěného daňčího hřbetu
- 1 ks cibule
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 dl smetany
- 2 dl masového vývaru
- olej
- pepř, sůl, kapary
Postup
- Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a nakrájíme na nudličky.
- Na oleji osmahneme drobně pokrájenou cibulku.
- Vložíme osolené a opepřené maso, zaprášíme moukou a zprudka opečeme.
- Opečené maso zalijeme vývarem, přidáme rajský protlak a zalijeme smetanou.
- Při podávání přidáme do omáčky kapary.
- Pro výraznější chuť můžeme přidat dvě na nudličky krájené sterilované okurky.
Poznámky
Podáváme s bylinkovými knedlíčky.
Nutrition
Kalorie: 1471kcalCarbohydrates: 58.02gProtein: 135.08gFat: 75.26gSaturated Fat: 45.55gPolyunsaturated Fat: 6.09gMonounsaturated Fat: 3.01gCholesterol: 0.08mgSodium: 115mgFiber: 3.31gSugar: 32.5gCalcium: 35.34mg