Daňčí guláš s houbami a bramborové křapáče
Poctivý zvěřinový guláš spolu s bramborovými křapáčemi musíte vyzkoušet. Jedná se o pokrm, který Vás zasytí a přitom si náramně pochutnáte.
Sdílet recept na Facebooku
Poslat recept e-mailem
Suroviny
Daňčí guláš s houbami
- 500 g daňčí plece
- 100 g sádla
- 2 střední cibule
- 5 stroužků česneku
- 2 lžíce sladké sypké papriky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 3 dl masového vývaru
- 50 g hub
- sůl, pepř a kmín
- Havlíčkova klobása se švestkou z Třebíče
Bramborové křapáče
- 4 větší brambory
- 1 lžíce hrubé mouky
- 1-2 stroužky česneku
- 1 vejce
- Podestýlková vejce ZEPHYR z farmy Poustka
Postup
Daňčí guláš s houbami
- Do cibulového základu přidáme kmín, utřený česnek, sůl, pepř, papriku a protlak.
- Vložíme na kostky nakrájené daňčí maso, přidáme masový vývar a dusíme do měkka.
- Guláš můžeme lehce zahusit jíškou.
- Nakonec přidáme majoránku a na sádle orestované na plátky nakrájené houby.
- Pro zpestření chuti vložíme opečený špalíček klobásy, který vložíme na hotový guláš.
Bramborové křapáče
- Do nastrouhaných syrových brambor přidáme trochu utřeného česneku, sůl, majoránku, vejce a hrubou mouku.
- Na rozpáleném oleji smažíme do zlatova křapáče.
Poznámky
Vychutnejte si poctivý domácí daňčí guláš s výbornými do zlatova smaženými křapáčemi.