Bažantí vývar se sherry a masovými knedlíčky

Připravte si doma poctivý bažantí vývar, na který jen tak někde nenarazíte.

Bažantí vývar se sherry a masovými knedlíčky

No ratings yet
Sdílet recept na Facebooku
Chod Hlavní chod
Zvěřina Bažant
Porcí 4

Suroviny
  

  • 1 ks bažanta jedno pso vyřízneme a dáme stranou
  • kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
  • půl cibule, nať libečku
  • 2 stroužky česneku
  • bobkový list, nové koření, celý pepř
  • sůl
  • 5 cl suchého scherry

Masové knedlíčky

  • 1 ks bažantího prsa
  • 1 ks vejce
  • sůl, bílý pepř
  • strouhanka
  • trochu muškátového oříšku
  • nasekaná petrželka

Postup

  • Očištěného bažanta vložíme do studené vody.
  • Přidáme kořenovou zeleninu a koření, osolíme a přivedeme k varu.
  • Poté teplotu ztlumíme a vývar pozvolna vaříme, až je maso měkké.
  • Vývar přecedíme, nejlépe přes jemný hadřík vložený do cedníku, bude tak krásně čirý.
  • Zeleninu nakrájíme na menší kousky.
  • Z odloženého prsa si uděláme bažantí knedlíčky.
  • Prso najemno semeleme.
  • Přidáme jedno vejce, sůl, bílý pepř. strouhanku, trochu muškátového oříšku a nasekanou petrželku.
  • Dvě minuty povaříme.
  • Před podáváním přidáme do polévky 5 cl suchého scherry.

Video

Poznámky

Správně se bažant škube, jen tak Vám zůstane kůžička, která je pro chuť důležitá. Dá se ale i stáhnout. Jak na to, se můžete podívat v našem videu. 
Recept připravil Jaroslav Sapík.

Odpovědět na nabídku zvěřiny

Scroll to Top