Připravte si doma poctivý bažantí vývar, na který jen tak někde nenarazíte.
Bažantí vývar se sherry a masovými knedlíčky
Sdílet recept na Facebooku Poslat recept e-mailemSuroviny
- 1 ks bažanta jedno pso vyřízneme a dáme stranou
- kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer)
- půl cibule, nať libečku
- 2 stroužky česneku
- bobkový list, nové koření, celý pepř
- sůl
- 5 cl suchého scherry
Masové knedlíčky
- 1 ks bažantího prsa
- 1 ks vejce
- sůl, bílý pepř
- strouhanka
- trochu muškátového oříšku
- nasekaná petrželka
Postup
- Očištěného bažanta vložíme do studené vody.
- Přidáme kořenovou zeleninu a koření, osolíme a přivedeme k varu.
- Poté teplotu ztlumíme a vývar pozvolna vaříme, až je maso měkké.
- Vývar přecedíme, nejlépe přes jemný hadřík vložený do cedníku, bude tak krásně čirý.
- Zeleninu nakrájíme na menší kousky.
- Z odloženého prsa si uděláme bažantí knedlíčky.
- Prso najemno semeleme.
- Přidáme jedno vejce, sůl, bílý pepř. strouhanku, trochu muškátového oříšku a nasekanou petrželku.
- Dvě minuty povaříme.
- Před podáváním přidáme do polévky 5 cl suchého scherry.
Video
Poznámky
Správně se bažant škube, jen tak Vám zůstane kůžička, která je pro chuť důležitá. Dá se ale i stáhnout. Jak na to, se můžete podívat v našem videu.