Bažantí prsa ve slanině s bramborovými válečky a lanýžovým sosem
Sdílet recept na Facebooku Poslat recept e-mailemSuroviny
Bažantí prsa
- 600 g bažantích prsíček
- 200 g slaniny na plátky
- 500 g brambor
- 4 ks baby řepy
- 1 svazek chřestu
- mrkev
- cukrové lusky
Lynýžový sos
- 1 l silného zvěřinového vývaru
- 100 g šalotky
- 1 dcl bílého vína
- 1 dcl portského vína
- 1 dcl koňaku
- 50 g másla
- lanýžový olej
Postup
Bažantí prsa
- Bažantí prsa okořeníme a zabalíme do slaniny, zavážeme provázkem a zprudka orestujeme.
- Vložíme na mřížku do trouby při 85 °C na 45 minut.
- Po vyndání z trouby prokrojíme na asi 3 cm vysoké válečky.
- Z brambor vykrájíme válečky a pomalu je necháme vařit ve zvěřinovém vývaru s máslem.
- Zeleninu spaříme v osolené vodě a orestujeme na másle.
Lanýžový sos
- Šalotku nakrájíme na malinké kostičky a necháme svařit s bílým vínem.
- Zalijeme vývarem a necháme redukovat na třetinu.
- Potom dochutíme portským vínem, koňakem a lanýžovým olejem.
- Na závěr vmícháme máslo.
Nutrition
Kalorie: 2961kcalCarbohydrates: 189.62gProtein: 195.21gFat: 137.87gSaturated Fat: 33.12gPolyunsaturated Fat: 0.32gMonounsaturated Fat: 0.61gCholesterol: 0.23mgFiber: 17.04gSugar: 63.84gCalcium: 134.85mg