Bažantí prsa ve slanině s bramborovými válečky a lanýžovým sosem

Bažantí prsa ve slanině s bramborovými válečky a lanýžovým sosem

No ratings yet
Sdílet recept na Facebooku
Chod Hlavní chod
Zvěřina Bažantí
Porcí 4
Kalorie 2961 kcal

Suroviny
  

Bažantí prsa

  • 600 g bažantích prsíček
  • 200 g slaniny na plátky
  • 500 g brambor
  • 4 ks baby řepy
  • 1 svazek chřestu
  • mrkev
  • cukrové lusky

Lynýžový sos

  • 1 l silného zvěřinového vývaru
  • 100 g šalotky
  • 1 dcl bílého vína
  • 1 dcl portského vína
  • 1 dcl koňaku
  • 50 g másla
  • lanýžový olej

Postup

Bažantí prsa

  • Bažantí prsa okořeníme a zabalíme do slaniny, zavážeme provázkem a zprudka orestujeme.
  • Vložíme na mřížku do trouby při 85 °C na 45 minut.
  • Po vyndání z trouby prokrojíme na asi 3 cm vysoké válečky.
  • Z brambor vykrájíme válečky a pomalu je necháme vařit ve zvěřinovém vývaru s máslem.
  • Zeleninu spaříme v osolené vodě a orestujeme na másle.

Lanýžový sos

  • Šalotku nakrájíme na malinké kostičky a necháme svařit s bílým vínem.
  • Zalijeme vývarem a necháme redukovat na třetinu.
  • Potom dochutíme portským vínem, koňakem a lanýžovým olejem.
  • Na závěr vmícháme máslo.

Nutrition

Kalorie: 2961kcalCarbohydrates: 189.62gProtein: 195.21gFat: 137.87gSaturated Fat: 33.12gPolyunsaturated Fat: 0.32gMonounsaturated Fat: 0.61gCholesterol: 0.23mgFiber: 17.04gSugar: 63.84gCalcium: 134.85mg
Recept připravil Jaroslav Sapík.

Odpovědět na nabídku zvěřiny

Scroll to Top